Toekomst stal Eurocommerce onzeker

Toekomst stal Eurocommerce onzeker
De toekomst van Stal Eurocommerce in Lochem is uiterst onzeker geworden. Het voormalige vastgoedconcern Eurocommerce had de stal verkocht aan het bedrijf  van Ger Visser jr. (Gevi International BV), maar de rechtbank in Zutphen vernietigde die verkoop woensdag. Ger Visser jr. liet via een persbericht weten onmiddellijk in beroep te gaan tegen het vonnis. Het is nog onduidelijk wat het vonnis op korte termijn betekent voor de sportstal van Gerco Schröder.

In de stal, die een geschatte waarde heeft van 38,2 miljoen euro, zit onder meerde de Olympische topper London waarmee Gerco Schröderp de Olympische Spelen in Londen twee zilveren medailles won.

Gevi Gorssel (de rechtsvoorganger van Gevi International)  is door het vonnis verplicht het bedrag van €38,2 miljoen inclusief jaarrente van 4% terug te betalen aan schuldeister Rabobank. Mochten zij hier niet aan voldoen is word er een dwangsom  opgelegd van € 75.000,– per dag dat kan oplopen tot een totaal van maximum € 10.000.000,-. Verder oordeelde de rechtbank dat Gevi International onrechtmatig heeft gehandeld door de Grand Prix-hengst Vigaro te verkopen en de opbrengst hiervan bereik van schuldeisers te brengen.

Wat de uitspraak precies voor gevolgen heeft, is onduidelijk. 'De curatoren zijn nu aan zet om te kijken wat er gaat gebeuren', zegt René Loman van de Rabobank. 'Wij zijn één van de schuldeisers. Het is niet zo dat de paarden naar de Rabobank gaan. Dat bepalen de curatoren.'

Ook onder ruiters is grote onzekerheid. Volgens Stal van der Schans uit Nijkerk is het onduidelijk wat voor consequenties dit voor hen heeft.

Lees hier de uitspraak van de rechtbank.

Tegen Oud-directeur Ger Visser van Eurocommerce lopen tevens ook nog zaken omtrent oplichting en faillissementsfraude.

bron: rechtbank gelderland/omroep gelderland