Tim Stockdale oneens met besluit Britse Federatie en stapt op

Tim Stockdale oneens met besluit Britse Federatie en stapt op
De Britse springruiter, Tim Stockdale is het niet eens met de beslissingen die gevoerd werden van de Britse sportfederatie richting de Europese kampioenschappen. Omwille van die reden is hij uit het British Showjumping international committee gestapt.

Stockdale is al geruime tijd een onderdeel van het committee. Ruim tien jaar vertegenwoordigde hij de Britse springruiters in de BEF (Britse Federatie). De druppel was echter dat hij niet via officiële weg te horen kreeg dat de Britten geen team richting Gothenburg zou sturen. “Voor de aankondiging van de BEF is er op geen enkele moment een indicatie gegeven aan ons gegeven dat we geen team zouden afvaardigen”, vertelde Stockdale aan Horse and Hound.




Voor Groot-Brittannië reisden alleen Michael (Viking, v. Jacomar) en William Whitaker (Utamaro D'Ecaussines, v. Diamant de Semilly) richting Gothenburg.

Eerder lichtte de BEF toe dat de beslissing werd genomen om zich te kunnen focussen op de Nations Cup finale. Stockdale vindt het echter niet kunnen dat dit achter de rug is gebeurd.  “Ik wilde de gelegenheid hebben om uit te leggen dat het niet de juiste beslissing was, maar die gelegenheid kregen we niet. Er was helemaal geen overleg”

Hoewel de BEF verklaart overleg te hebben gepleegd met ruiters en eigenaren heeft Stockdale alsnog besloten de handdoek in de ring te gooien omdat hij niet werd betrokken in de beslissing.