Team Rome Gladiators bekend gemaakt

Team Rome Gladiators bekend gemaakt
In april gaat het nieuwe Global Champions Tour seizoen van start en gelijktijdig ook de Global Champions League. Nadat Harrie Smolders reeds zijn plaats opeiste en eveneens Maikel van der Vleuten deel uitmaakt van een team is nu ook het team van de Rome Gladiators bekend. In dit team geen Nederlanders, wel een Belg.

De Belg, Constant Van Paesschen zal in het volgende seizoen van de League aan de start komen voor de Rome Gladiators. Van Paesschen zal in het team bijgestaan worden door Laura Kraut, Marlon Modolo Zanotelli, Lorenzo de Luca en Adel Said.

De team manager is de jeugdige Amerikaanse amazone, Emma Heise. Haar familie en Laura Kraut zijn de hoofdsponsors van het team. Een dure zaak, want je betaald voor één seizoen 2.000.000 euro sponsoring per team.

Elk team bestaat uit vijf ruiters waarvan een deel behoort tot de absolute wereldtop. Het andere deel van het team bestaat uit jonge talenten. Sinds vorig jaar is  de GCL officieel erkend is door de FEI waardoor de ruiters ook wereldranglijstpunten kunnen verzamelen op de GCL wedstrijden.