Succesvolle The Sixth Sense overleden

Succesvolle The Sixth Sense overleden

The Sixth Sense heeft zijn carrière hoofdzakelijk te danken aan de Oostenrijker Thomas Frühmann. De twee vormden lang het meest succesvolle duo van Oostenrijk en gingen ook samen op pensioen. Het overlijden van het toppaard meldt de Oostenrijkse ruiter nu zelf via zijn Facebook. De ruin werd 26. 

In 2004 werden ze voor het eerst aan elkaar voorgesteld via Frühmann zijn ex-vrouw. Hun lange maar zeker ook succesvolle carrière kende meerdere glansrijke momenten met niet enkel de winst maar tevens veel podiumplaatsen in grote wedstrijden zoals in Barcelona, Budapest, Gijon, Hannover, Madrid, Leipzig,... Noem maar op. 

Voor Frühmann bestond er geen beter paard dan The Sixth Sense of 'Senserl' zoals hij hem zelf noemde. "Hij is als een mens. Hij hoort en ziet alles maar in de ring is heeft hij de volle concentratie". 

"Een legende is niet meer. Mijn held, mijn kompaan, mijn vechter én vriend is met zijn collega's in de eeuwige weide. Dank je voor alles, 'Senserl'. Ik zie je in de hemel" schrijft Frühmann gepassioneerd op zijn Facebook als afscheid. 

Hij bedankt verder nog de mensen die tot op het laatste voor hem gezorgd hebben: "Dank je wel lieve Elisa en Karin voor de liefdevolle en goede zorgen in zijn laatste jaren". 


Copyright foto: Facebook Thomas Frühmann