Stichting Veilige Paardensport start nieuwe veiligheidscampagne

Stichting Veilige Paardensport start nieuwe veiligheidscampagne

Deze maand start de nieuwe voorlichtingscampagne van Stichting Veilige Paardensport (SVP); Veilig paardrijden, niet vanzelfsprekend. Het doel van deze campagne is het creëren van meer bewustzijn over veilig paardrijden en Stichting Veilige Paardensport.





Met de campagne wil SVP laten zien dat er op hippische accommodaties met een veiligheidscertificaat wordt nagedacht over en gewerkt aan veiligheid. Daarnaast ondersteunt de stichting accommodatiehouders bij het uitdragen van de boodschap dat veiligheid op en om het paard niet vanzelfsprekend is en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Paardrijden is een prachtige sport, maar het is wel belangrijk dat er op een bewuste en veilige manier wordt omgegaan met de risico’s, net zoals dat bij andere sporten gebeurt.

Film en drukwerk
Door middel van posters, een vernieuwde folder en een tafelstandaard worden paardenliefhebbers gewezen op belangrijke veiligheidsrisico’s, zoals het dragen van een cap en degelijk schoeisel, maar ook het belang van veilige hindernissen bij het springen, regelmatige controle van het tuig en het op een verantwoorde manier leiden van een paard. Stichting Veilige Paardensport maakt gebruik van moderne productfotografie om zich te onderscheiden van de andere communicatie-uitingen in de hippische branche en om een zo groot mogelijke doelgroep aan te spreken. Ook is de website www.veiligpaardrijden.nl volledig vernieuwd.

1100 accommodaties
Stichting Veilige Paardensport is in 2001 opgericht om de veiligheid binnen de paardensport te verbeteren en hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid. Dat doet de stichting onder andere door uitgifte van het veiligheidscertificaat en bijbehorend gevelbord. De inspecteurs van Stichting Veilige Paardensport bezoeken jaarlijks honderden accommodaties om te beoordelen of ze voldoen aan diverse veiligheidseisen. Inmiddels hebben circa 1100 accommodaties een veiligheidscertificaat. Dat zijn maneges, maar ook sport- en handelsstallen, opfokbedrijven, stoeterijen en verenigingsaccommodaties.

https://youtu.be/s6oGKRONEbg