Sergio Alvarez Moya best verdienende ruiter in Januari

Sergio Alvarez Moya best verdienende ruiter in Januari
De eerste maand van het nieuwe jaar is ondertussen afgesloten tijdens Jumping Amsterdam, dus tijd om eens na te gaan wie in 2015 financieel (maar ook sportief) een goede start gemaakt heeft. Welke ruiters verdiende het meeste prijzen geld? En welke paard hielpen ze daarbij?

Bij de ruiters zien we Sergio Alvarez Moya (€ 140.908) en Marie Hecart (€ 128.275) die het seizoen starten met een goede financieele boost, niet onlogisch gezien het hun paarden zijn die de ranglijst bij de paarden aanvoeren. Op drie staat Luciana Diniz (€ 121.480), de vierde plaats is voor de man in vorm tijdens de 'WEF' Eric Lamaze (€ 118.085). De Belg Gregory Wathelet staat vijfde met € 106.925 aan prijzengeld in Januari.

De best verdienende Nederlander is de winnaar van de Grote Prijs afgelopen weekend in Amsterdam, Willem Greve. In totaal wist de Markeloer € 56.877,50 bij elkaa te springen, mede dankzij zijn goede resultaten in Drachten.

In de dressuur was Valegro met Charlotte Dujardin het best verdienende paard van januari. Echter moeten zij het met € 13.700 met heel wat minder doen dan de springpaarden. Nederlandse amazone Daniëlle Heijkoop is met Siro de tweede meest succesvolle combinatie, zij €10.000 op tijdens de eerste maand van het jaar.

Dij de springpaarden zien we dat Carlo 273 het meeste prijzengeld in het laatje bracht. Dankzij een overwinning en een tweede plaats in Zürich, onder het zadel van Sergio Alvarez Moya, sprokelde de Contender-zoon € 133.283 bijeen. De tweede plaats gaat naar Myself de Breve die met Marie Hecart € 127.460 bij elkaar sprong op het Winter Equestrian Festival in Wellington.

Benieuwd naar nog meer rankings? Kijk dan hier voor de volledige lijsten.