Scott Brash reageert na zijn diskwalificatie in Cascais

Scott Brash reageert na zijn diskwalificatie in Cascais
Het voorbije weekend werd de Britse springruiter, Scott Brash gediskwalificeerd op basis van de zogenaamde bloedregel. Ondertussen liet Jan Tops reeds zijn mening kennen over deze bloedregel (lees hier).

Als een deel van het Miami Glory team kwam de Britse springruiter in Cascais aan de start op zaterdag. Bij het verlaten merkte een grondjury een bloedspoor op de flank van de 11-jarige Hello Forever.

 

"Uiteraard ben ik enorm teleurgesteld, maar de gezondheid en het geluk van mijn paard is en blijft mijn prioriteit. Zowel voor mezelf als m'n groom," verklaart Scott. "De regels zijn in het voordeel van het welzijn van de paarden. Toch zit ik gewrongen met het gevoeld dat ik ten onrechte gediskwalificeerd ben."

Vanuit het FEI reageerde een vertegenwoordiger dat de diskwalificatie een strikte toepassing is van de regels. "De diskwalificatie betekent niet dat de ruiter zijn paard met opzet de wonde heeft toegebracht. In tegendeel, dit kan geheel onbewust zijn gebeurd. Maar de regel is er voor het welzijn van de paarden. En ons team respecteert die dan ook tot op de letter."

Bekijk de ronde van Scott Brash hier  (klik op de link naast z'n naam).