Scott Brash: "Met de voeten op de grond op naar de volgende manche..."

Scott Brash: "Met de voeten op de grond op naar de volgende manche..."
Scott Brash en zijn magische merrie, Ursula XII grepen gisteren de overwinning in de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Mexico. Na afloop verscheen er een brede glimlach op het gezicht van Brash.

"Ursula is waarschijnlijk begonnen aan haar laatste seizoen. Dit starten met een knal is gewoon geweldig. Ik voelde haar beter springen in elke ronde. Het geluk zat hem erin dat ik Daniel Deusser en Alberto Zorzi eerst heb kunnen zien rijden," vertelt Brash.

"Eerst had ik enorm veel schrik van  Gerco Schröder en Eric Lamaze. Beiden zijn enorm rap en Londen - die nog maar net terug is - wow, wat een paard! Maar we hadden het geluk aan onze zijde. Ik ben enorm blij gekwalificeerd te zijn voor de nieuwe Super Grand Prix in Praag later dit jaar. Nu blijft ik wel nog even met de voeten op de grond er zijn nog een 15 -tal manches te gaan."

Daniel Deusser volgde op de tweede plaats. "Tobago is nog maar 10 jaar oud. We vormen nu ongeveer twee jaar lang een duo. Voor Tobago was dit zijn eerste vijfsterren Grote Prijs op een buitenterrein. Hij is zo constant. Ik twijfelde even over hoe hard ik kon gaan met hem, maar blijkbaar is hij volledig klaar voor de topsport." Ook Alberto Zorzi was enorm blij met het resultaat. "Ik heb alles gedaan wat ik kon. Super blij met het resultaat."