Schröder en Vrieling naar GCT finale Doha

Schröder en Vrieling naar GCT finale Doha
Afgelopen week vlogen de paarden al naar Doha voor de finale van de Longines Global Champions Tour die zaterdag op het programma staat. Voor Nederland Gerco Schröder en Jur Vrieling  van start zullen gaan om mee de dingen naar de prijzebpost die gevuld is met 1.7 miljoen euro.

Gerco Schröder doet een beroep op Amarillo en Jur Vrieling neemt Flash Dance van de Kalevallei en VDL Bubalu mee. Jur Vrieling zal hierdoor een dag later het hoofdnummer van Jumping Indoor Maastricht echter niet missen. Daar verschijnt hij zondagmiddag aan de start met Zavall VDL.

Het gaat om veel geld in Doha, want in totaal staat er in het hippisch centrum Al Shaqab een met 1.7 miljoen euro gevulde prijzenpot op de ruiters te wachten. De Grote Prijs die op zaterdag 15 november wordt verreden is gedoteerd met 450.000 euro, waarvan 150.000,- euro voor de winnaar. Daarnaast is er nog de bonus van 1 miljoen euro die verdeeld zal worden tussen de ruiters die de competitie als beste af zullen sluiten. Voor de winnaar is dat bijna 300.00,- euro.

Voor het grootse deel van deze bonus zijn nog drie ruiters volop in de race: de Duitser Ludger Beerbaum, die aan de leiding gaat in het klassement, de Zweed Rolf-Göran Bengtsson (2e) en de Brit Scott Brash (3e), die vorig jaar op zijn verjaardag met Hello Sanctos niet alleen de zege in deze Grote Prijs opeiste, maar ook de competitie winnend afsloot en zichzelf daarmee een cadeautje bezorgde van bijna 4.5 ton.

Eurosport doet op zaterdagavond tussen 21.15 uur en 22.30 uur verslag van de finale van de GCT.

Meer info zie: www.globalchampionstour.com