Sanne Thijssen houdt positie als beste Nederlandse amazone in U25 FEI Ranking vast

Sanne Thijssen houdt positie als beste Nederlandse amazone in U25 FEI Ranking vast

Een nieuwe maand, een nieuwe FEI Ranking. Ook deze maand blijft Sanne Thijssen de sterkhouder binnen de Nederlandse jeugd, al diende ze wel weer een plaatsje in te boeten. Thijssen staat zo als zevende in het klassement, de Britse Jeugdruiter Harry Charles blijft de nummer één.

Met maar liefst 2584 punten wordt Harry Charles stilaan onklopbaar binnen de FEI U25 Longines Ranking. Binnen de top drie wisselden Gilles Thomas en Edouard Schmitz van plaats, waardoor Thomas nu 13 punten dient goed te maken op Schimtz die momenteel op een puntentotaal van 2057 staat. 

Michael Pender en Bryan Balsiger blijven staan op de vierde en vijfde plaats, en vervolledigen zo nog steeds de top vijf. Nederlandse topper, Sanne Thijssen, verliest één plaats en staat momenteel zevende in de ranking met een totaal van 1525 punten achter haar naam.

Sanne's zus, Mel Thijssen kruipt gestaag verder naar boven en vinden we nu terug op een twaalfde plek. Ook Niels en Lars Kersten verbeterden hun plaats ten opzichte van vorige maand. Zij nemen nu respectievelijk de 21ste en 24ste plek in beslag. Daarnaast kunnen we ook Mans Thijssen als 30ste, en Hessel Hoekstra als 39ste nog steeds terugvinden binnen de top 50.

Ranking

F.: © Houou Tomita