Ruiters komen er met de schrik vanaf nadat paard op hol slaat door drone

Ruiters komen er met de schrik vanaf nadat paard op hol slaat door drone
De Britse Joanna Jeans en haar man Simon keerden terug naar hun auto en trailer na een buitenrit in Somerset op 26 november. Een andere wagen had zich achter de hunne geparkeerd, maar het koppel begon zoals gewoonlijk af te zadelen. Vervolgens hoorden ze een vreemd geluid, ongeveer drie meter van hen verwijderd.

"Ik kon niet precies zien wat de persoon in kwestie aan het doen was", vertelt de amazone, "maar ik zag een metalen voorwerp in zijn hand. Hij maakte een vreemde indruk op ons, alsof hij iets deed wat niet 100% in orde was. Vervolgens was er een geluid waarvan onze beide paarden meteen in paniek sloegen."

Het paard van Simon is een volbloedmerrie, die dus wat feller reageert op harde geluiden. Hij kon haar echter nog net vasthouden. De drone steeg vervolgens verder op, waardoor de paarden het voorwerp niet langer konden zien. Hierop sprak het koppel de man in kwestie aan, maar deze zag geen enkele fout in zijn acties.

"Als Simon niet zo goed had gereageerd, was Storm verder op hol geslagen en hadden er veel ergere dingen kunnen gebeuren. De man deed echter alsof er niets aan de hand was", verzucht Joanna. Volgens de Britse moet er meer controle komen op het vliegen met drones.