Regioconsulent en jurylid Gerda Eeuwijk onverwacht overleden

Regioconsulent en jurylid Gerda Eeuwijk onverwacht overleden
Jurylid en regioconsulent KNHS Rivierengebied Gerda Eeuwijk is afgelopen zondagnacht volkomen onverwacht overleden. Eeuwijk werd 68 jaar.

"Gerda was in heel Rotterdam bekend als een markante en geliefde persoonlijkheid. Haar tomeloze inzet in de stad en vooral voor de Rotterdamse bewoners en ondernemers kenmerkte haar lidmaatschap van de Rotterdamse raad, waar ze in 2014 met voorkeursstemmen in werd gekozen. Als voorzitter van de raadscommissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid wist zij partijen van links tot rechts te verbinden. In haar raadswerk maakte ze zich hard voor zeer uiteenlopende dossiers, van vervoer over water tot vrouwenvoetbal, waar ze zonder uitzondering ook persoonlijk zeer betrokken bij was. Als Gerda zich ergens in vastbeet, liet ze ook niet meer los."

In de paardenwereld is Eeuwijk vooral bekend als regioconsulent KNHS Rivierengebied, jurylid en federatievertegenwoordiger. Zij was altijd en overal aanwezig, waar je ook in het land naar een kampioenschap ging. Daarnaast is Eeuwijk ook lid geweest van het hoofdbestuur van zowel de KNHS als het KWPN.

Een blik op de nevenactiviteiten van Gerda verraadt een ongeëvenaarde inzet binnen en buiten Rotterdam. Hiervoor is zij in 2001 beloond met de benoeming tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Ze was onder meer lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW, voorzitter van de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers, voorzitter Landelijke Netwerk Vrouwen in de Sport. Daarbij stak ze zelf ook altijd de handen uit de mouwen. Ze organiseerde niet alleen het congres, ze zocht ook de locatie en stond aan de deur om kaartjes te controleren als dat nodig was