FEI onderscheiding voor Reed Kessler en Charlotte Dujardin

Reed Kessler werd gisterenavond uitgeroepen tot 'Longines Rising Star'. Tijdens het FEI Award Gala in Montreux, Zwitserland ontving de Amerikaanse de prijs uit handen van Prinses Haya. Charlotte Dujardin ontving de titel 'Reem Acra Best Athlete Award'. In 2012 en 2013 triomfeerde Reed Kessler meermaals. In haar eerste jaar tussen de 'senioren' moest de Amerikaanse haar 2012 USEF Nationale titel delen met de Olympische Margie Engle. Enkele maanden later, op haar 18de verjaardag, nam ze deel aan de Olympische Spelen in Londen. Bovendien slaagde de amazone erin heel wat internationale overwinningen op haar naam te schrijven.

Charlotte Dujardin plaatste zichzelf dan weer in de spotlights na het behalen van de gouden Olympische medaille in Londen. De Britse dressuur amazone haalde bovendien nog een bronzen medaille tijdens het laatste EK in Herning, Denemarken. Bovendien stond Dujardin tot noch toe 7 -maal op de top van de FEI World Dressage Rankings.

Verder werden volgende prijzen uitgedeeld; Prijs voor de beste Groom (Carmen Thiemann, groom van Ingrid Klimke), de zogenaamde 'Development Award' (National Army Riding School Grito de Asencio (URU)) en natuurlijk de 'Against All Odds'. Die laatste prijs werd in de wacht gesleept door Joann Formosa. Deze amazone droomde er steeds van Australië te mogen representeren. Door een zwaar ongeval werd er een stokje voor dat plan gestoken, in 2012 kwam haar droom echter uit.

Bron: FEI