Quick Study van Lauren Hough gaat met pensioen

Quick Study van Lauren Hough gaat met pensioen
De Amerikaanse amazone Lauren Hough heeft via haar Facebookpagina het pensioen aangekondigd van de 17-jarige Selle Francais ruin Quick Study (v. Quick Star).

Het duo sprong afgelopen weekend in Wellington hun laatste wedstrijd samen. “Het is met veel trots en toch ook wel verdriet dat ik het pensioen aankondig van Quick Study. Onze samenwerking begon 10 jaar geleden en nu voelt het voor mij aan als het juiste moment om hem te laten genieten van zijn pensioen op Aston Farm in Engeland waar ik ben gevestigd. Daar kan Quick Study van zijn oude dag genieten en achter de schapen aan lopen.” aldus Hough.

In 2010 namen zij deel aan de Wereldruiterspelen in Lexington. Daar behaalden zij met het Amerikaanse team een 10e plaats.
In datzelfde jaar verschenen zij ook aan de start in de Wereldbeker finale van Geneve waarin zij op de 16e plaats eindigden. Twee jaar eerder werden zij 14e in de Wereldbeker finale van Goteborg.

Samen wonnen zij een 10-tal internationale rubrieken waaronder de Grote Prijzen van de GCT manche in Hamburg (2010) en die van de CSIO in Dublin (2011).