Portugal's Luciana Diniz breekt voet

Portugal's Luciana Diniz breekt voet
Op haar Facebook heet Portugal's springamazone, Luciana Diniz bevestigd haar voet gebroken te hebben. Haar dokter bevestigde wat haar dierenarts al met röntgenfoto’s had geconstateerd.

Twee weken geleden liep Diniz haar blessure op tijdens de Longines Global Champions Tour in Wenen, Oostenrijk. Momenteel is het nog onzeker wanneer Diniz terug in het zadel zal stijgen.  Hierdoor is haar deelname aan de Global Champions Tour-finale in Doha potentieel in gevaar.

Na Wenen, waar ze vijfde werd in de GP met Winningmood, schreef Luciana Diniz al op Facebook dat de blessure ernstiger was dan ze dacht. Haar enkel was opgelopen en ze kon niet rijden. Diniz schrijft nu: “Zo, hier zit ik dan, met een gebroken voet. Net als bij "Winny" (Winningmood) een paar jaar geleden. Ik ben nu aan huis gebonden en "Winny" kan niet komen om me te ondersteunen, te laten lachen en muziek voor me af te spelen op mijn telefoon, de manier waarop ik deed toen zijn voet was gebroken.

Diniz heeft nu tijd voor andere projecten. Zo is ze bezig met een dagboek over de Olympische Spelen in twee talen, het Portugees en Engels.