Philippaerts eist 725.000 euro schadevergoeding voor oplichting

Ludo Philippaerts en zijn stoeterij Dorperheide eisen bij de rechtbank van Antwerpen 725.000 euro schadevergoeding van de vroegere eigenaars van stoeterij Arenberg in Malle. Zij zouden hem bij de verkoop van een paard hebben opgelicht. Het openbaar ministerie vorderde voor Patrick S. en Louise M., die verstek laten gaan, twintig maanden cel en 2.750 euro boete en voor stoeterij Arenberg 8.250 euro boete.

In 2002 hadden Dorperheide en Arenberg samen Amaretto d’Arco gekocht voor 17.000 euro. Het paard werd bij stoeterij Arenberg in Malle in training gezet en op 18 augustus 2008 vernam Philippaerts dat dezezonder zijn medeweten het paard verkocht hadden aan de Amerikaanse fokkerij Spy Coast Farm.

“Patrick S. beweerde dat hij 500.000 euro voor Amaretto d’Arco had gekregen en beloofde mijn cliënt de helft. Later bleek dat de Amerikanen 1.450.000 euro hadden betaald”, pleitte advocaat John Maes namens Philippaerts en zijn stoeterij in de rechtbank van Antwerpen.

Stoeterij Arenberg vroeg om vrijspraak. “De cruciale vraag is: wie was eigenaar van het paard? Wie mocht het verkopen? Ik denk diegene die het in zijn bezit had. Het stond jarenlang in de stallen van mijn cliënt. Philippaerts kan het eigendom niet bewijzen. Bijgevolg is dan ook dat beweerde misdrijven van mijn cliënt niet kunnen worden aangetoond”, aldus het tegenoffensiefvan Axel De Schampheleire, die Stoeterij Arenberg vertegenwoordigt.