Paardensport mecenas, Gerard Korbeld op 75-jarige leeftijd overleden

Paardensport mecenas, Gerard Korbeld op 75-jarige leeftijd overleden

In 2019 werd Gerard Korbeld nog geridderd in de Orde van ORanje Nassau. Vandaag bereikt onze redactie het droevig nieuws dat de gepassioneerde paardeneigenaar op 75-jarige leeftijd overleden is. Korbeld was een ware sponsor van de sport, niet alleen als paardeneigenaar maar ook via zijn vrijwilligerswerk bij verschillende stichtingen.

Gerard trad in 1965 als meubelmaker in dienst bij Harmeling Interieurs in Rijssen. Na diverse functies in het bedrijf bekleed te hebben nam hij in 1988 samen met drie anderen de aandelen van het bedrijf over. Als directeur gaf hij daarna leiding aan de verdere groei van het bedrijf. Hoewel Gerard in 2008 formeel terugtrad als directeur, bleef hij een belangrijk klankbord en adviseur voor de nieuwe directie. Mede daardoor heeft hij het bedrijf door de economische crisis heen geholpen, waarbij het behoud van werkgelegenheid voor hem centraal stond.

Vrijwilligerswerk
Naast zijn werk bij Harmeling Interieurs voerde Gerard ook bestuurlijke functies uit bij verschillende stichtingen, dit deed hij op vrijwillige basis. Hij was bestuurslid en voorzitter van het Samenwerkingsverband Twente/Salland. Dit is een organisatie waarin bedrijven uit de regio gezamenlijk jongeren opleiden tot meubelmaker of interieurbouwer. Sinds 2009 is Gerard voorzitter van Stichting Hippisch Centrum ’t Oale Spoor, mede door zijn vastberadenheid is er onder andere een nieuwe manege gerealiseerd. Ook bij de Stichting Karibu Rwanda was hij bestuurslid en leverde hij een grote bijdrage, deze stichting bouwt scholen en kindertehuizen in Rwanda.

In de sport was Gerard voornamelijk gekend als eigenaar van paarden van Willem Greve en Adelinde Cornelissen. "Het werk dat ik gedaan heb is nooit een opoffering geweest..." vertelde Gerard destijds.

Onze redactie wenst familie en vrienden een innige deelneming.


bron: KWPN/ EQunews