Paard vast in wildrooster, omstander maakt het ‘nog erger’

Paard vast in wildrooster, omstander maakt het ‘nog erger’

In natuurgebied de Kampina, tussen Oirschot, Boxtel en Oisterwijk is een paard vast komen te zitten in een wildrooster. Nadat het paard op hol sloeg na op te schrikken gleed het uit door het wildrooster.

De brandweer had in eerste instantie veel moeite om het dier los te kunnen maken. Uiteindelijk zijn brandweerkorpsen uit Oirschot, Best en Vessem opgeroepen voor de bevrijding. De brandweer heeft enkele stalen balken uit het wildrooster geslepen en hierdoor kon het paard weer opstaan. Het paard raakte wel licht gewond aan zijn been. Een dierenarts komt het paard controleren. De eigenaresse was ernstig ontdaan door het voorval.



Een voorbijkomende wandelaar maakte het alleen maar erger door op zeer korte afstand een foto van het dier in nood te maken. De eigenaresse heeft in alle emotie de wandelaar flink aangesproken. Ook de aanwezige hulpdiensten konden de actie van de wandelaar niet waarderen. De brandweer hing op grote afstand enkele linten op. Dit had echter geen effect. De meeste wandelaars waren niet van plan zich tegen te laten houden door het lint. De eigenaresse van het paard heeft een petitie gestart tegen wildroosters


bron: 112brabant.nl