Paard in achtertuin zorgt volgens buurtbewoners voor stankoverlast

Aadorpers roepen de hulp van de gemeenteraad en ombudsman in om een paard weg te krijgen uit tuin van de buren. Ze zeggen al ruim drie jaar flinke stankoverlast te ervaren door een paard dat hun buren in de achtertuin houden. Het echtpaar dat woont aan de Gravenweg in Aadorp is daarom naar de gemeente gestapt, in de hoop dat die actie onderneemt en het paard in de achtertuin verbiedt.



Huisdier
De gemeente is dat echter niet van plan, blijkt na gesprekken dat het echtpaar voerde met eerst oud-wethouder Johan Andela en later zijn opvolger Irene ten Seldam. Een paard is namelijk officieel een huisdier; het staat ook op de huisdierenlijst van het ministerie van economische zaken. En een huisdier mag in de achtertuin. Daarom is er volgens de gemeente geen grond om het dier daar te verbieden.

Ombudsman
Maar daar neemt het echtpaar geen genoegen mee. In een brief aan de gemeenteraad wordt de kwestie uitgebreid uit de doeken gedaan. Bovendien zijn de Aadorpers naar de Overijsselse ombudsman gestapt, in de hoop dat die iets in de zaak kan betekenen.