Outdoor Brabant: Wel WK vierspan, geen Eventing

Outdoor Brabant: Wel WK vierspan, geen Eventing
Na maandenlang onderzoek en goed overleg met alle betrokken partijen is besloten om het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen, van 31 augustus t/m 4 september a.s. in Breda, uit te breiden met de nationale spring- en dressuurrubrieken die jaarlijks tijdens Outdoor Brabant plaatsvinden (als side events). Omdat het WK een bijzonder grootschalig evenement is dat veel sporters en fans van over de hele wereld naar Breda zal trekken, is ervoor gekozen om de andere internationale speerpuntsport, de eventing, dit jaar te laten vervallen. Tevens heeft het bestuur met het oog op de toekomst van Outdoor Brabant gekozen voor een andere organisatiestructuur waarbij een exploitatie BV wordt opgericht naast de bestaande stichting.
"De organisatie van Outdoor Brabant en het WK Vierspannen heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen," zegt Maarten van der Heijden, Directeur Topsport en International Zaken bij de KNHS. "We zijn blij met deze focus op het WK Vierspannen dit jaar en de gedegen strategie voor de toekomst. Onze sport heeft goede, grootschalige internationale evenementen in eigen land keihard nodig."

"Het WK Vierspannen wordt een enorme happening, waar veel toeschouwers op af komen," zegt voorzitter Cees Meeuwis. "Daar draait alles om dit jaar. We willen recht doen aan de afspraken die wij met de KNHS, de FEI en de sporters hebben gemaakt en daarom is alle focus op het WK Vierspannen. De nationale spring- en dressuurrubrieken zijn dit jaar de lokale smaakmakers”.
Met een datum vlak na de Olympische Spelen en onze enorme focus op het WK Vierspannen dreigde de internationale eventing rubrieken ondergesneeuwd te raken en dat vinden we niet terecht.  Eventing is immers onze andere internationale speerpunt sport die veel aandacht verdient. Dit jaar daarom geen eventing zodat we de volgend jaar deze hippische discipline in volle glorie terug zien tijdens Outdoor Brabant.

Het programma van het WK Vierspannen bestaat uit twee dagen dressuur op donderdag en vrijdag, de marathon op zaterdag en de ontknoping van het wereldkampioenschap, de vaardigheidsproef op zondag. De nationale spring- en dressuurrubrieken, hippische shows en demonstraties vinden als side events plaats.