Organisatie CSIO Rome: We willen een autonoom wereldevenement, dat lukte niet binnen de Nations Cup series

Organisatie CSIO Rome: We willen een autonoom wereldevenement, dat lukte niet binnen de Nations Cup series
Eerder deze week werd bekend dat de organisatie van de CSIO in Rome, niet langer op de agenda staat voor een manche van de FEI Nations Cup series.  Diego Nepi, de event organisator verklaart in een gesprek dat de 86ste editie van het evenement in Rome andere prioriteiten heeft.

"Het was een moeilijke beslissing die we hebben genomen," verklaart Nepi. "Wij willen een uniek evenement op de agenda zijn. Maar dat vraagt dat we ook autonoom beslissingen kunnen nemen over oa. het programma, sponsors, prijzengelden, enz."

Door het uitstappen wil de organisatie een autonoom evenement zijn. "De eisen die worden opgelegd door het FISE en CONI (Italiaanse federatie en respectievelijke het Italiaanse Olympische committée) zijn te hoog om te combineren met deze van het FEI."

"Als autonoom evenement wil de organisatie alsnog een unieke uitstraling verzekeren. De ruiters, paarden en het publiek zullen nog steeds primair zijn." Met het afsluiten van de 85ste editie vorig jaar wordt nu een nieuw hoofdstuk geopend voor de historische wedstrijd in Rome. Het nieuwe evenement dat samen met FISE en CONI beloofd de moeite te worden. Het prijzengeld zal eveneens de lucht ingaan.