Ook Coomans krijgt paard terug

Ook Coomans krijgt paard terug
Het blijft een turbulente zaak omtrent de paarden Johnny Cash, Elan-Sollenburg en Goya. Eerder deze maand besliste de rechtbank dat gerechtsdeurwaarder Francine Meijerink onvoldoende bewijs had dat de beide paarden niet aan Van der Endt maar Moniek Valk toebehoren.

Ook in een vervolgzaak wist Meijerink niet voldoende te overtuigen. In een kort geding, aangespannen door handelaar en trainer, Tim Coomans, heeft de rechter bepaald dat het executoriaal beslag op het paard Elan-Sollenburg werd opgeheven en dat de viervoeter binnen de 24 uur teruggegeven worden aan Coomans.

Als bewijs dat Moniek Valk eigenaar van Elan-Sollenburg zou zijn kwam Meijerink –net als in de zaak Johnny Cash-Goya– met screenshots van Facebook naar de Bredase rechter. Omdat Elan-Sollenburg namelijk al twee jaar door Valk getraind en uitgebracht wordt zonder dat Coomans daar facturen voor ontvangt stelt Meijerink dat Elan-Sollenburg door ‘bezitsverschaffing’ is overgegaan op Moniek Valk.

Coomans spreekt dit tegen op basis van een mondelinge afspraak. Daarin zouden de financiële afrekening pas na de verkoop plaatsvinden. Als bewijs legde Coomans een getekende verklaring van Egbert Schep voor.

Meijerink haalde haar slag dus niet thuis. Eerder dit jaar legde ze beslag op paarden van Valk die ze nu moet terug bezorgen. De drie in beslag genomen paarden zouden in september openbaar verkocht worden om enkele zogenaamde tegoedkomingen van Valk aan andere eigenaars te voldoen.