Onvergetelijke finale NK Springen Manegeruiters 2024

Onvergetelijke finale NK Springen Manegeruiters 2024

Gisteren stond op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo alles in het teken van het NK Springen Manegeruiters 2024. Een prachtige dag met veel gezelligheid, support en mooie springsport. Met een tribune vol familieleden, clubgenoten en spandoeken werd er gestreden voor de felbegeerde titel in de klasses S40, S60 en S80.

De parcoursbouwer had een mooi parcours neer gezet voor alle rubrieken. Naast het rijden van een foutloos parcours was ook dit jaar tijdens het “NK Springen Manegeruiters” de rijstijl van de ruiters van groot belang. De wijze van rijden, houding en zit, binnenkomen, groeten en algehele verzorging werden ook beoordeeld.

Klasse S80
In de hoogste klasse S80 ging met 79,5 punten de titel "Nederlands Kampioen Springen Manegeruiters 2024" naar Julie Faase van Stal Groenendaal. Julie vertelt stralend; "Ik ben echt super blij, vorig jaar deed ik nog mee in de S40 en nu de S80 en dan ook nog de titel in deze klasse meenemen! 

Uitslag S80 

  1. Julie Faase Stal Groenendaal 79,5
  2. Mara Kortekaas Manege Beukers 77,5
  3. Lotte Spoolder Manege Beukers 76,3

Alle uitslagen

Ambassadeur van het “NK Springen Manegeruiters 2024” Wesley Mulder gaf vandaag tussen de verschillende rubrieken door een leuke en professionele springclinic. Drie manegeruiters die eerder meededen aan de halve finale werden afgelopen week doormiddel van een loting uitgenodigd om deel te nemen aan deze clinic. Jildou op het Veld van Ruitersportcentrum Meiden van Haarman, Sam Verburg van Manege de Eenhoorn en Charlotte Benschop van Hippisch Centrum Bodegraven waren de drie gelukkigen die in de clinic met Wesley Mulder mochten deelnemen. Onder leiding van Wesley reden deze drie dames ieder een parcours in de klasse S40, S60 en S80. Met veel tips van de Internationale springruiter zelf en in de prachtige aangeklede hal van het Nationaal Hippisch Centrum stapte deze drie met een dikke glimlach van hun pony’s. Jildou op het Veld over de clinc “Het was heel tof om mee te mogen doen aan deze clinic, ik heb veel geleerd van Wesley en was best wel nerveus”. Sam Verburg vertelt ons “Wesley gaf aan dat de voorbereiding en het uitrijden van de hindernis het belangrijkste zijn.” Charlotte Benschop deed dit jaar voor de eerste keer mee aan de competitie “Volgend jaar doe ik zeker weer mee, hier rijden is echt heel tof!”

Ambassadeur Wesley Mulder was vandaag erg onder de indruk van alle drie de ruiters; “Met veel gevoel benaderden ze de hindernissen, met een mooi ritme en goede regelmaat. Gezien de beperkte trainingsuren die je kunt maken op een manegepony is dat extra knap. Over het algemeen valt me op dat het niveau van het rijden echt hoog ligt. Deze wedstrijd is voor manegeruiters wel een grote toegevoegde waarde juist omdat zij niet in het bezit zijn van eigen paard maar dus wel competitief zijn. De weg naar de top bestaat niet alleen uit overwinningen, het is belangrijk dat de sport juist bij de aanvang dus op manege’s een warm hart toegedragen wordt. Uiteindelijk zitten hier de nieuwe toppers van morgen tussen en die hebben een platform zoals deze competitie nodig. 

bron: KNHS.nl