Olympisch paard Shear L'Eau overleden

Olympisch paard Shear L'Eau overleden
Het Olympische paard, Shear L'Eau (Stan the Man xx x Carnival Night xx) is afgelopen weekend overleden. De schimmel haalde met Leslie Law in het zadel het Olympische goud in 2004 in Athene.

Leslie Law en Shear L'Eau was een geduchte tegenstander in de sport. Het duo haalde niet enkel de gouden olympische medaille maar ook de team goud medaille tijdens de Europese kampioenschappen van 2003 en deze in 2005 in Blenheim. Verder reed de combinatie zich meermaals in de prijzen.
<div class="ad medium rectangle right">De schimmel werd uiteindelijk 26 jaar.</div>
Op zijn Facebook schreef Law een pakkend afscheidsbericht.

“We hebben afgelopen nacht een legende verloren, Shear L’Eau heeft in een enorme weide in Florida een flink aantal jaren van zijn pensioen genoten. We hoopten dat hij er nog tien jaar langer van had kunnen genieten. Hij was een ‘once in a lifetime’ paard met een enorme persoonlijkheid.”

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" frameborder="0" height="835" scrolling="no" src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flesley.grantlaw%2Fposts%2F10155605247495030&amp;width=500" width="500"></iframe>