Nu ook Sunshine Tour en Spring MET III afgelast

Nu ook Sunshine Tour en Spring MET III afgelast

Als één van de laatste concoursen die momenteel nog gaande zijn, hebben de organisaties van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera en de MET III in Oliva nu ook beslist de competitie af te gelasten omwille van het Coronavirus Covid-19.


Spring MET III

Vanaf morgen, zaterdag 14 maart 2020, zal in Oliva Nova de MET III afgelast worden. Ook week twee en drie van deze tour zullen niet doorgaan. In een persbericht meldt de organisatie:

"Eerder vandaag kondigde de Spaanse regering een status van nood af voor de komende vijftien dagen vanaf morgen. Deze noodtoestand is een gevolg van de uitbraak van het Coronavirus. Door maatregelen van de lokale autoriteiten in Valencia worden alle wedstrijden geannuleerd vanaf middernacht. Aangezien het aantal besmettingen snel stijgt en lokale overheden diverse maatregelen getroffen hebben, adviseert de FEI met klem het annuleren van alle evenementen voor de komende vier weken totdat de situatie opnieuw beoordeeld kan worden. Daarom zijn we als organisatie gedwongen tot annulering. De medewerkers op de MET zullen hun best doen om alle deelnemers te helpen in deze moeilijke omstandigheden."

 Sunshine Tour 

Ook de Sunshine Tour zal vanaf morgen eindigen. Hier gaan morgen wel nog enkele proeven door, hiervoor zijn er vanavond nieuwe starttijden en -lijsten beschikbaar. De organisatie zal alle inschrijvingen voor week zes terug betalen, en staat deelnemers toe om zo lang als nodig in de faciliteiten te verblijven. 

Bron: WOSJ en Sunshinetour.net