Nomineer je hippisch instructeur of docent

Nomineer je hippisch instructeur of docent

Een goede instructeur of docent is heel belangrijk. Zij zorgen ervoor dat het niveau van de ruiters omhoog gaat. Dat paarden hun lichaam goed gaan gebruiken en dat de paardensport op die manier goed naar voren komt. Daarom organiseert de FNRS al enkele jaren de verkiezing hippisch instructeur/docent van het jaar. Op deze manier wordt de instructeur of docent even in het zonnetje gezet.

Je kan je instructeur of docent uiterlijk 17 mei voordragen. De hippische instructeur of docent, moet gecertificeerd zijn, bij een door de overheid erkende MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN opleiding. De afgelopen jaren werden vele instructeurs en docenten voorgedragen. De winnaars van de voorgaande jaren zijn Hester Bransen, Antoinette Diks en Danielle Kok.

De jury bestaat uit de volgende personen: Johan Folmer – voormalig Teamleider Onderwijszaken Aeres MBO, Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support, Adelinde Cornelissen – Olympische dressuurruiter en trainer. De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, en een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Om deel te kunnen nemen aan de verkiezing moet je voldoen aan zeven criteria. Je kan jezelf opgeven, maar het is ook mogelijk om iemand te nomineren. De criteria zijn als volgt: Passie voor het vak. Kennis en kunde van het paard, de paardensport en/of de paardensector . Het vermogen om studenten/leerlingen te inspireren en te motiveren, didactisch inzicht . Stelt zich open voor innovatieve ontwikkelingen in de hippische educatie . Een visie op hippisch onderwijs en aandacht voor kwaliteitsverbetering . Toont initiatieven tot persoonlijke ontwikkeling . Is werkzaam voor een erkende hippische opleiding, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.

Nomineren doe je HIER