Nieuwe JumpingClash start 2017 seizoen in Antwerpen

Nieuwe JumpingClash start 2017 seizoen in Antwerpen
De nieuwe jumping format; JumpingClash Challenge, werd vorige week succesvol getest tijdens de CSI2* Madrid Horse Week. Na een perfecte test is de format klaar voor 2017 te laten daveren met innovatie, en dat startend in Antwerpen. Van 19 tot en met 22 April zal de JumpingClash starten op CSI5* niveau.

Antwerpen organiseert de laatste jaren steeds een Longines Global Champions Tour, dit jaar zal het 5*-event overschakelen op de JumpingClash. Het nieuwe systeem doelt op een betere beleving van de sport. Door een directe confrontatie tussen ruiters uit te spelen wordt de springsport globaal beter ervaren.

Via een 'knock-out' systeem strijden de ruiters combinatie tegen combinatie wat de intensiteit van de sport verhoogt. Naast de Schelde in Antwerpen zal de Internationale Jumping Antwerpen opnieuw garant staan voor innovatie en top sport.

Meer dan 25.000 bezoekers zullen genieten van het nieuwe systeem. De ruiters kunnen dan weer rekenen op maar liefst 830.000 Euro prijzengelden.  Het doet alvast watertanden naar meer...