Niet Betram Allen, maar Greg Broderick als enige Ier naar RIO

Niet Betram Allen, maar Greg Broderick als enige Ier naar RIO
Ierland wist zich afgelopen EK in Aken niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio.  Wel wisten ze  één individuele startplaats af te dwingen dankzij het jonge talent Bertram Allen, de huidige nummer 10 van de wereld.

Vanochtend vroeg heeft ‘Horse Sport Ireland’ laten weten wie team captain Greg Broderick naar Rio zal laten afvaardigen om de Ieren te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Opvallend is dat het niet Bertram Allen zal zijn, maar de keuze is gevallen op Greg Broderick, de huidige nummer 252 van de wereld.

Broderick zal aan de start verschijnen met de 10-jarige Iers gefokte MHS Going Global (v. Quidam Junior), waarmee hij in verschillende landenwedstrijden voor Ierland doorslaggevende resultaten neer zette. Zo sprong het duo afgelopen weekend in Sankt Gallen  als eniges enige Ierse combinatie  twee foutloze omlopen, wat de overwinning opleverde. Op zondag bleven zij ook nog eens dubbel foutloos in de Grand Prix, daarin waren zij goed voor de vierde plaats.

“Dit was een zeer moeilijke beslissing. Greg en Going Global hebben in Zwitserland getoond dat zij in grote doen zijn momenteel. Vorig jaar liet het duo ook al hun kwaliteiten zien.” aldus chef d’equipe Robert Splaine.

“Ik ben dol gelukkig en had het totaal niet verwacht.” laat Greg Broderick die tevens laat weten het echt spijtig te vinden voor Betram Allen. "Ik voel echt voor hem, Betram is altijd zo hoffelijk en eerlijk"