Nick Skelton brengt autobiografie uit. "Gold: My Autobiography"

Nick Skelton brengt autobiografie uit. "Gold: My Autobiography"
De Britse springruiter, Nick Skelton werd net voor de jaarwissel, op 30 december, 60 jaar. Voor Skelton reden genoeg om zijn autobiografie: "Gold: My Autobiography" uit te brengen. Het boek vertelt over de ruim 40-jarige hippische carrière dat eindigt met de Olympisch gouden medaille in Rio de Janeiro.

Skelton haalde in 2016 de Olympisch gouden medaille in het zadel van de legendarische Big Star (v. Quick Star) in Rio de Janeiro. Na Rio besloot Skelton met pensioen te gaan en vond de tijd om zijn levensverhaal op te schrijven.

De weg naar Rio was niet zonder gevaar. In 2000 leek er een einde te zijn aan de carrière van de Britse springruiter. Na een zware val brak Skelton toen zijn nek.

Maar de ruiter genas wonderbaarlijk en zat twee jaar later weer te paard en behaalde met Arko III (v. Argentinus) direct de nodige overwinningen. Na de pensionering van Arko kwam Carlo 273 (v. Contender) en vervolgens Big Star die hem het individuele goud bracht.

Naast de ontelbare overwinningen heeft Nick Skelton ook het Britse record hoogtesprong in handen. In 1978 sprong hij met Lastic over 2,32m.

Het boek is te bestellen bij Amazon.com.