NHB Deurne sluit de deuren

Het College van Bestuur van Helicon Opleidingen heeft vanmiddag in een ingelaste medewerkersbijeenkomst bij NHB Deurne (Nederland) bekend gemaakt dat NHB Deurne stopt met de werving en de instroom van nieuwe studenten. “Helicon stopt met de opleidingen in Deurne, ze worden gefaseerd afgebouwd”, aldus bestuursvoorzitter Ab Groen “Nadrukkelijk uitgangspunt is dat alle huidige studenten van NHB Deurne hun opleiding zonder problemen kunnen afmaken.”

In de afgelopen periode heeft Helicon Opleidingen vele mogelijke scenario’s onderzocht en doorgerekend. Verhuur van het complex, verkoop met en zonder terughuur, samenwerkingsverbanden, nieuwe inkomstenbronnen, drastische kostenverlagingen. “De conclusie doemde steeds duidelijker op”, vertelt Ab Groen: “We krijgen de exploitatie van NHB Deurne niet rond.”

De exploitatie van NHB Deurne is al jaren niet sluitend. De studentenaantallen zijn al langer aan het teruglopen, dit schooljaar heeft NHB Deurne te maken met een bijzonder forse terugval. Bovendien lopen extra inkomsten, die Helicon onder andere met bedrijfsopleidingen genereerde, drastisch terug.
De slotsom is dat Helicon Opleidingen onder de huidige omstandigheden onmogelijk het hoogwaardige, specialistische onderwijs kan aanbieden, zoals NHB Deurne dat tot nu toe deed. De huidige marktomstandigheden, de rijksbijdragen en de overheidseisen betekenen kortweg dat Helicon Opleidingen in de exploitatie van NHB Deurne ieder schooljaar 1 miljoen euro te kort komt.

“Dit besluit heeft grote impact”, lichten College van Bestuur en vestigingsdirecteur Piet Bastiaansen toe. “Op medewerkers, studenten, oud-studenten en de hele sector. Daarvan zijn we ons als College van Bestuur heel erg bewust. Op dit moment hebben we nog niet alle gevolgen scherp voor ogen, maar we vinden het wel belangrijk om alle direct betrokkenen meteen in ons besluit mee te nemen. De komende twee weken gaan we alle consequenties in kaart brengen en vervolgacties opstarten. Onze absolute prioriteit ligt bij de medewerkers en de studenten.”

Ook de huidige studenten van NHB Deurne en andere direct betrokkenen zijn vanmiddag persoonlijk  geïnformeerd over het besluit.

Lees hier het volledige persbericht

Bron: Helicon.nl