Net geen 1.000.000 winst voor KNHS

Net geen 1.000.000 winst voor KNHS

Donderdag 15 juni kwam de KNHS Ledenraad bijeen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo voor de Algemene Ledenvergadering. Belangrijk onderwerp was de goedkeuring van het jaarverslag en de jaarrekening van 2022.

Direct na de presentatie van de Algemeen Directeur kwamen het jaarverslag en de jaarrekening van 2022 aan bod. Het jaarverslag werd vlot geaccordeerd. Penningmeester Jan Sonneveld en financieel directeur Theo van der Meulen gaven de Ledenraad de nodige toelichting op de Jaarrekening. Daarbij konden zij overwegend positief nieuws brengen over de kengetallen en financiële situatie van de KNHS. Wel blijft ICT een belangrijk aandachtspunt.


Hoewel cijfers van 2022 op het gebied van het aantal starts, startpassen en lidmaatschappen etc zich moeilijk laten vergelijken met de jaren ervoor in verband met de coronapandemie, lijken deze getallen redelijk stabiel en positiever dan eerder ingeschat. Van der Meulen kon melden dat 2022 is afgesloten met een positiefresultaat van ruim €970.000. Een bedrag dat bij de accordering van de jaarrekening unaniem werd toegevoegd aan de bestemmingsreserves. Dit stelt de KNHS in staat de nodige vernieuwing op onder andere ICT gebied door te voeren de komende jaren. De formele decharge verlening aan bestuur en directie kwam nadat Perry Boogaard namens de financiële commissie de Ledenraad een toelichting had gegeven. Ook hij benadrukte de noodzaak van ICT-vernieuwingen om ook in de toekomst de kosten en baten in balans te kunnen houden.

bron: KNHS.Nl