Nederland verliest op en top paardenman Cees Broere (83)

Nederland verliest op en top paardenman Cees Broere (83)
Vanmorgen vroeg kwam het droevige bericht dat Cees Broere overleden op 83 jarige leeftijd. De oprichter van Stoeterij Broere maakte naam door te investeren in top dressuur hengsten als Jazz en Montecristo, maar hij was ook als fokker was hij succesvol.

Broere raakte dankzij zijn grootvader in aanraking met paarden. Deze was in 1917 een stalhouderij in Sliedrecht begonnen Broere verhuisde de stal later naar Alblasserdam.

Als gepassioneerde paardenman raakte helemaal in de ban van de hengst Jazz die bij Nico Witte en Bob van Rijsdijk stond. Uiteindelijk wist Broere dan toch de geldige KWPN-hengst naar zijn stoeterij te halen. Eerder was er al de aankoop van de hengst Montecristo waarmee stal amazone Liseon Kampen succces ol was in de Grand Prix. Later nam Kirsten Beckers de teugels over van de hengst die nu zijn oude dag geniet op Stoeterij Broere.

Andere top hengsten die Stal Broere heeft zijn natuurlijk Broere Westpoint en eigen fok product Norway. Niet enkel in de dressuur was Broere thuis. Ook springhengsten waren succesvol met Broere Marroon en Broere Newton die beide door Wout Jan van der Schans uitgebracht werden.

Voor al zijn verdiensten werd Cees Brroere op Indoor Brabant uitgeroepen tot ' Paardensportman van het Jaar' . We zullen hem gaan missen!