Mercedes Verweij: "Super trots op onze teams!"

Mercedes Verweij: "Super trots op onze teams!"
In het Franse Videauban liepen de temperaturen ook flink op tijdens het EK jeugd gisteren. Toch wist Nederland met goed managment goede prestaties neer te zetten en finisht met beide teams in de landenwedstrijd op de tweede plaats. Onze gastblogger Mercedes Verweij kwam ook voor de Oranje Junioren aan de start en vertelt ons hoe het gisteren was.

"Het was flink warm gisteren, toch is het hier in de mediterrane zon nog goed te doen. We zochten de schaduw op en zorgden voor extra verkoeling voor de paarden. Zo hadden we water bij om voor  en na de proef de paarden mee te koelen, zodat ze optimaal konden presteren." vertelt Verweij over de gang van zaken.

"Als team heeft Nederland het super gedaan, we hebben een fantastische zilveren medaille gehaald! Super trots ben ik op ons team! Maar ook de Young Riders waren geweldig en slepen het zilver binnen. Zarah liep vandaag een goede proef met 72,054 %. Daar sta ik nu individueel mee op een achtste plaats.  Morgen hebben we een 'rustdag' en zaterdag rijden alle Nederlanders de individuele proef!"