McLain Ward: "We kunnen onze paarden onmogelijk tegen elke interactie beschermen..."

McLain Ward: "We kunnen onze paarden onmogelijk tegen elke interactie beschermen..."
Vorige week werd bekend dat de jonge Britse springruiter, Harry Charles zijn gouden medaille verliest. De volledige paardenwereld schaart zich achter het jonge Britse talent, zo ook de Amerikaanse nummer één, McLain Ward. "Het is onmogelijk om onze paarden te beschermen tegen elke interactie."

Harry Charles' paard Vivaldi du Dom testte positief op lidocaïne. De stof wordt gebruikt in een huidcrème die huidkanker patiënten gebruiken. Volgens Charles is het contact met een patiënt ook de oorzaak.

"Ik sta 100% achter de bescherming van onze paarden en achter 'fair play', maar dit is opnieuw een voorbeeld waarom we drempelwaarden moeten hebben," zegt McLain. "Lidocaïne bevordert in geen enkel geval de prestaties van onze paarden. Het is onmogelijk om onze viervoeters te beschermen tegen elke interactie."

"De gezondheid en het welzijn van onze paarden primeert," gaat McLain verder. "Ik zal ook steeds streven naar een fair play, maar we moeten ook beseffen dat de gevolgen persoonlijk en professioneel verwoestend kunnen zijn voor onschuldige personen."