Manege Venhof deels ontruimd vanwege bosbrand

Manege Venhof deels ontruimd vanwege bosbrand

Eigenaar Martin Simons van manege Venhof in natuurgebied De Meinweg in Herkenbosch gaat een nacht zonder slaap tegemoet. De grote bosbrand die maandagmiddag uitbrak in het gebied rukt op en komt zijn kant uit.

De helft van zijn paarden is inmiddels elders ondergebracht. Ze zitten bij manegehouders in de omgeving of bij particulieren. De paarden die we als eerste te pakken kregen, zijn als eerste weggegaan." De andere 30 paarden staan nog in de stal.

Geen gedwongen ontruiming

Tegen 22:00 uur maandagavond was er nog geen sprake van ontruiming op last van de brandweer. "Daar was vanmiddag wel even sprake van, maar toen draaide de wind en was het niet meer nodig", zegt woordvoerder René van Tulden van de brandweer.

Waterscherm

Ondertussen was Simons wel op eigen gezag met een gedeeltelijke ontruiming begonnen. "Maar de rest van de paarden laten we voorlopig staan. De brandweer heeft post gevat hier voor de deur. Ze hebben alles klaargemaakt voor het aanleggen van een waterscherm als de brand nog dichter in de buurt komt." Simons heeft er nu wel vertrouwen in dat de brand zijn manege voorbij zal gaan, maar slapen zal hij toch niet de komende nacht.

Lees meer: klik hier