Ludo Philippaerts krijgt definitief 725.000 euro schadevergoeding

Ludo Philippaerts krijgt definitief 725.000 euro schadevergoeding
Er is na een lange strijdt dan eindelijk een uitspraak gedaan door de correctionele rechtbank van Antwerpen in de zaak omtrent de vroegere eigenaren van Stoeterij Arenberg in Malle. Deze zijn veroordeeld tot vijftien maanden cel en 2750 euro boete na het oplichten bij de verkoop van een paard van Ludo Philippaerts en daarbij Stoeterij Dorperheide.

De twee stoeterijen hebben samen in 2002 het paard Amaretto d'Arco aangekocht voor 17000 euro. Hierop werd het dier ondergebracht bij de stoeterij Arenberg van Patrick S en Louise M. In 2008 kwam Ludo Philippaerts er echter achter dat het paard zonder zijn medeweten verkocht is naar de Amerikaanse fokkerij Spy Coast Farm. Het paard zou volgens Patrick S verkocht zijn geworden voor 500.000 euro waarvan Philippaerts de helft zou ontvangen. Al snel bleek echter dat de Amerikanen maar liefst 1.450.000 euro hadden neergeteld voor het paard, waarop Philippaerts een aanklacht heeft ingediend.

Patrick S. en Louise M. hadden op hun eerste proces in november verstek laten gaan. Ze tekenden verzet aan tegen hun veroordeling tot vijftien maanden cel en 2.750 euro boete, maar de rechtbank legde hen vandaag exact dezelfde straf op. Ze moeten ook de schade van Philippaerts en zijn stoeterij vergoeden. Het paard Amaretto d'Arco is vorig jaar overleden tijdens een operatie na een koliek aanval.

In totaal moeten de beklaagden een schadevergoeding betalen van 725.000 euro.