Kwalificaties voor Wereldruiterspelen 2018 gaan van start op 1 januari

Kwalificaties voor Wereldruiterspelen 2018 gaan van start op 1 januari
Het is al uitkijken naar de Wereldruiterspelen van 2018 in Tryon, USA. De kwalificatie hiervoor zal voor de meeste disciplines van start gaan op 1 januari 2017.

De kwalificatiecriteria voor dressuur zijn nog niet bekend. Wat wel al bekend is dat de teams zullen bestaan uit vier ruiters en vier paarden met één schrapresultaat. Er wordt verwacht dat de criteria voor dressuur een minimumscore van 64% op een CDI3* wedstrijd of hoger behaald moet worden. Ieder land zal ook zijn eigen eisen voor de ruiters opstellen.

Het Tryon - International Equestrian Center organiseert jaarlijks zo een 40-tal wedstrijden en is momenteel al begonnen met de voorbereidingen voor de Wereldruiterspelen. Er zullen in totaal een 840 paarden afreizen naar Amerika voor de verschillende disciplines. Voor de dressuur zullen er 90 paarden aanwezig zijn, dit zijn er 10 minder dan bij de vorige editie in Normandië. Maar dit zal wel een derde meer zijn dan de editie ervoor in Lexington in 2010. Lexington was overigs ook de eerste editie die buiten Europa werd georganiseerd sinds de start in 1990.

Wie de nieuwe locatie in Tryon al eens wilt bekijken, klik hier.