Kroonmerrie Sjaantje Sport AA genomineerd voor Paard van het Jaar in Amerika

Kroonmerrie Sjaantje Sport AA genomineerd voor Paard van het Jaar in Amerika

De zeventienjarige Sjaantje Kroon Sport AA (Tsjerk 328) is genomineerd voor de US Equestrian Paard van het jaar 2021 in Amerika. Sjaantje en eigenaresse Gail Aumiller hebben al een indrukwekkende prijzenkast gevuld in het mennen. 

Het palmares van Sjaantje is enorm. Door heel Amerika heen, van Wisconsin tot in Florida, winnen ze de klassen mennen dressuur, zowel voor de Friese paarden als over alle rassen heen, en met verschillende menwagens en rijtuigen. "In vaardigheid zijn we niet zo goed", aldus de 70-jarige eigenares Gail. "Maar ook daar winnen we. Het liefst zit ik helemaal in kostuum op een mooie wagen."

Gail kocht Sjaantje als veulen, samen met haar moeder, de Stermerrie Wietske Janke V (Ritse 322), stam 44 en gefokt door Lammert Veenstra uit Noardburgum. Sjaantje kreeg als veulen in Nederland een derde premie, als driejarige werd ze in Amerika opgenomen met een Ster tweede premie. 

Tussen alle menwedstrijden door wist Sjaantje ook nog twee veulens van Sape 381 op de wereld te zetten. Haar zoon Hamilton wordt volgend jaar vier jaar. "Met hem mennen we ook en dat gaat heel goed", vertelt Gail. "Dan hebben we een opvolger voor Sjaantje." 

Bron: Phryso