KNHS Talenten leren van Emile Hendrix en Henrik von Eckermann

KNHS Talenten leren van Emile Hendrix en Henrik von Eckermann

Dit jaar reisden de negen talenten van het KNHS Talententeam voor het jaarlijkse Teamuitje af naar Limburg. Ze bezochten daar de bedrijven van Stal Hendrix en gingen op bezoek bij niemand minder dan de kersverse Wereldkampioen Springen en nummer één van de FEI Ranking, Henrik von Eckermann. Beide heren deelden openhartig hun persoonlijke visie op succes met de talenten.

De vijf speerpunten van Emile Hendrix

De aftrap van het Teamuitje startte bij Stal Hendrix in Baarlo, waar Emile Hendrix de talenten met open armen ontving en met hen zijn visie deelde in hoe succesvol te worden (en te blijven!) in de topsport. Alles staat of valt met de vijf speerpunten deelde Hendrix de Talenten mee. Zo vertelde hij hoe belangrijk voldoende ambitie is en hoe de juiste focus ervoor moet zorgen dat je op een goede manier aan jezelf werkt en jezelf ontwikkelt. Ook is hij van mening dat ontdekken welk type paard het beste bij jou als ruiter past, van onmiskenbaar belang is. Vervolgens hangt of staat de ontwikkeling van een ruiter met management: maak een goede planning en houd je daar ook aan. De laatste onmisbare factor die de cirkel compleet maakt, is talent. Hier zei Emile over: “Het is enorm fijn wanneer je talent hebt voor paardrijden. Maar let goed op, want het kan ook je grootste valkuil zijn! Wanneer je talent hebt dan gaan dingen in het begin namelijk vaak heel makkelijk, waardoor je snel de neiging hebt om lui te worden. Je verwaarloost dan de overige vier factoren en dan kom je niet verder. Zorg er dus voor dat je de cirkel rond houdt en je al je zaakjes op orde hebt, altijd. Laat hierbij niets aan het toeval over.”

Het paard staat centraal

Na een leerzame rondleiding langs de verschillende locaties van het bedrijf van de familie Hendrickx vervolgde het Team hun tour bij de (bijna) buurman van Stal Hendrix: CYOR Stables, de succesvolle sportstal die wordt gerund door Henrik von Eckermann en zijn partner Janika Sprunger. Natuurlijk begon deze tour bij zijn toppaard King Edward, waarmee hij in Herning zowel individueel als met het Zweedse team Goud behaalde op de Wereldkampioenschappen. Henrik is duidelijk over zijn visie: “You have to make a plan for your horse, not for yourself.” Het paard staat bij hem centraal, altijd. Hij vertelde de talenten alles over de keuzes die hij maakt: hij rijdt relatief weinig wedstrijden, hij rijdt maar acht paarden in totaal om ze de aandacht te geven die ze nodig hebben, en zijn paarden staan zoveel mogelijk zonder ijzers. Een management dat zeker anders is dan gemiddeld.

Bron: KNHS

Foto: © KNHS