KNHS scherpt begroting bij

KNHS scherpt begroting bij

Donderdag 11 november was het tijd voor de 82e vergadering van de KNHS Ledenraad. Tot een dag voor aanvang was het de bedoeling deze vergadering plaats te laten vinden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Gezien de actuele situatie rondom corona werd besloten om de bijeenkomst toch via een online meeting te realiseren. Belangrijke agendapunten tijdens deze bijeenkomst waren de financiën van 2021 en de begroting voor komend jaar waarbij financieel directeur Theo van der Meulen positieve cijfers kon presenteren.

In 2020 leed de KNHS een verlies van 1,1 miljoen euro als gevolg van de coronapandemie. Dankzij overheidssteun en vergaande bezuinigingen, is 2021 een veel beter jaar geworden. Financieel directeur Theo van der Meulen kan zelfs een duidelijke plus presenteren. Voorafgaand aan de Ledenraad gaf Van der Meulen al een toelichting: “Dat we er nu zo positief voorstaan komt door meerdere factoren, maar de enorme solidariteit van onze leden is een zeer belangrijke reden. We zijn daar enorm dankbaar voor.

Doordat er nu in deze coronaperiode nog zoveel dingen door elkaar lopen, is het heel moeilijk inschatten waar we in de toekomst financieel exact eindigen. De coronapandemie is helaas nog niet teneinde, de besmettingscijfers lopen op en sinds afgelopen zaterdag gelden er weer strengere maatregelen vanuit de overheid. Sinds de start van de coronacrisis zijn we als bond kleiner geworden. Daarnaast houdt de overheidssteun nu op en gaan we aan de andere kant een onzeker indoorseizoen tegemoet., De combinatie van al deze factoren maakt het een ingewikkelde financiële puzzel. Maar duidelijk is dat we dit jaar met een mooie plus af kunnen sluiten. Alle middelen die we daarvoor hebben, zullen volledig worden ingezet ten goede van de wedstrijdsporters. Onze eerste concrete actie is daarbij het deelnemen aan wedstrijden flexibeler en goedkoper willen maken. Daarvoor beginnen we een pilot in de springsport. Dat is de discipline die het meeste vraagt om aanpassing van de bestaande structuur. Springruiters kunnen binnenkort via een abonnementen structuur per maand een combinatie  aan- of afmelden. Wil je een paard één of twee keer uitbrengen, dan betaal je slechts voor een maand. Of heeft een paard bijvoorbeeld een wedstrijdpauze van twee maanden? dan kun je dit via een mobiele telefoon simpel doorvoeren en dan betaal je deze maanden niet. Uiteraard volgt de exacte invulling van deze plannen spoedig. Door dit nieuwe systeem zullen we als bond in eerste instantie minder inkomsten genereren, maar dat kunnen we dragen door de positieve cijfers die we nu hebben. Als het springen goed loopt, zullen we bij andere disciplines vergelijkbare verbeteringen doorvoeren.”  Ledenraadsleden Jacques van der Harst en Janine van Twist gaven tijdens de Ledenraad aan zeer positief te zijn over de voorgestelde wijzigingen en te hopen dat spoedig ook de andere disciplines betrokken worden bij de aanpassingen van de wedstrijdsport. 


bron: KNHS