KNHS rondje instructie: Dressuurtalent in de baan

Johan Hamminga verzorgt 15 november praktische avond in Ermelo


Wil je meer leren over de opleiding van een jong paard kom dan vrijdagavond 15 november a.s. naar het KNHS-centrum te Ermelo.

Instructeur en Grand Prix jurylid Johan Hamminga zal een praktische avond verzorgen over het trainen en rijden van jonge dressuurpaarden. Wat is eigenlijk een optimale stap of draf en hoe behoud je die of ontwikkel je die verder? Hoe herken je de sterke en zwakke punten van je paard? Tijdens deze avond geeft Johan uitgebreid uitleg hoe je begint aan de opleiding van een jong paard en op welke manier je de sterke punten van je paard ontwikkelt of behoudt.

In de baan verschijnen onder andere de amazones Kirsten Brouwer met Pavo Cup winnaar Dancer (Vivaldi x Tango), Justine Mudde met de beste ruin van de Pavo Cup 2013 Excalibur (Furst Romanicer x Krack C). José van Haaren neemt enkele talentvolle paarden mee en tot slot verschijnt Jennifer Sekrève in de baan met de zevenjarige merrie Amstelvreugd’s Before Sunrise (Damon Hill x Flemmingh).

Een ideale avond voor ruiters van jonge paarden, instructeurs en iedereen die van plan is de jonge paardenselecties te gaan rijden. Of voor iedereen die zijn jonge paard wil uitbrengen in de vrije proeven voor 4-, 5- of 6-jarige paarden. Instructeurs die de avond volgen kunnen 1 licentiepunt krijgen.

Het rondje instructie wordt gehouden op het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur. De entree is € 15,- per persoon.
Wil je de avond bijwonen dan kun je de toegangskaarten via internet bestellen en via Ideal betalen. Heb je nog vragen? Mail dan naar accommodaties@knhs.nl

© KNHS