Justitie stelt nieuw onderzoek in naar Ger Visser

Justitie stelt nieuw onderzoek in naar Ger Visser

Justitie is een nieuw onderzoek gestart naar de gevallen vastgoedmagnaat Ger Visser van de failliete kantorenfirma Eurocommerce uit Deventer. Opnieuw wordt gekeken of de oud-multimiljonair documenten heeft vervalst. Vorig jaar werd Visser veroordeeld tot drie jaar celstraf, ook voor valsheid in geschrifte. De immer strijdbare Gorsselnaar zelf is blij met het onderzoek, omdat het naar zijn mening kan aantonen dat hij altijd al gelijk had.

Volgens de curatoren die het miljoenen-faillissement van de Deventer kantorenfirma Eurocommerce afwikkelen, heeft oud-topman Visser mogelijk wederom documenten vervalst en daar hebben ze aangifte van gedaan. Justitie heeft de zaak in onderzoek, bevestigt een woordvoerder aan RTV Oost.


Vorig jaar werd Visser veroordeeld, omdat hij in aanloop naar een hoger beroepszaak vervalste documenten had ingebracht. Die strafzaak bij het gerechtshof draaide om faillissementsfraude. In eerste aanleg werd hem door de rechtbank daar drie en een half jaar cel voor opgelegd.


Nu draait het onderzoek om documenten van aandeelhoudersvergaderingen in 2002 en 2007, deels in bezit van RTV Oost. In die documenten staat dat Visser voor tientallen miljoenen euro's aan aandelen zou hebben gekocht met geleend geld van Eurocommerce. De winst zou hem privé toekomen, verliezen zouden worden gedekt.


Volgens Visser zelf is 'ie daarom onterecht failliet verklaard. De curatoren vinden de stukken "te mooi om waar te zijn" en hebben aangifte gedaan.


Visser zegt de documenten gevonden te hebben bij zijn zoon. Volgens de gevallen vastgoedtycoon moeten er ook nog exemplaren in de administratie van het failliete Eurocommerce zitten. Een deel van die administratie, 32 dozen vol, staat nu tussen de boedel van een failliet accountantskantoor. De dozen zijn daar neergezet door de FIOD na eerder onderzoek naar Visser. De accountant bekeek de boeken van Eurocommerce altijd.

bron: RTV Oost