Jockey wordt na val van paard overreden door ambulance

Jockey wordt na val van paard overreden door ambulance
Tijdens een paardenrace in Italië werd de 22-jarige Chris Meehan afkomstig uit Noord-Ierland afgelopen zondag na een val van zijn paard overreden door de ambulance die hulp kwam verlenen. De jonge jockey viel uit het zadel nadat hij in zijn gezicht werd getrapt door een paard dat meedeed aan de race. Hij brak hierbij zijn neus, maar had ook een grote wond aan zijn kaak. De ambulance die te hulp schoot maakte een inschattingsfout en reed met de ambulance over het been van de jockey heen. Hierbij brak hij ook nog eens zijn been.

De ruiter was even buiten bewustzijn en leek in zijn eigen bloed te stikken. „Daarom werd hij in de stabiele zijligging gelegd, met één been gestrekt”, vertelt de pechvogel aan The Racing Post. De ambulance reed vervolgens over het gestrekte been van de jongeman heen. „Mijn been brak en ik schreeuwde het uit.”

Na de twee pijnlijke incidenten moest de ambulance eerst van het been van Meehan worden geduwd. Er moesten 27 hechtingen aan te pas komen om de wonden op zijn gezicht te dichten.

De ruiter wordt naar Noord-Ierland gevlogen en daar vervolgens geopereerd.

Voor zover bekend heeft het paard van Meehan geen verwondingen opgelopen tijdens deze bizarre gebeurtenis.