Jeanine Nieuwenhuis: "Top begin in Saumur!!"

Jeanine Nieuwenhuis: "Top begin in Saumur!!"
Dit weekend Blogt A-kader amazone Jeanine Nieuwenhuis voor Equnews vanuit Saumur waar de landenwedstrijd dressuur voor Junioren en Young riders vandaag op de kalender staat. En Jeanine maakt meteen een vliegende start met TC Athene.

Vandaag begon de dag al super met een heerlijk zonnetje! De junioren landenproef ging als eerste van start . Het Nederlandse team met: Febe van Zwambagt, Veronique van de Panne, Iris Houwelingen , Myrthe Wedda, eindigde op een mooie tweede plaats achter Duitsland, dat zat ons als Young Riders niet lekker, die Duitsers wilden wij nou wel eens verslaan.

Skylar Bos zette een hele mooie score neer van 70%. Robin Bernoski wist ook een goeie proef te rijden, zijn percentage bedroeg 69%. Veronique van der panne reed 67% bij elkaar.

Toen was het mijn beurt. TC Athene was erg fit en liep in het losrijden fijn! Toen mochten we de baan en daar had Athene erg veel zin in... Hij werd rond de baan erg druk en ik had mijn handen vol! Hij was onwijs stoer maar af en toe was het allemaal iets te stoer. Gelukkig konden we nog heel veel mooie dingen laten zien en kregen wij een score van 72,63%! Door de goede ritten van de andere Ruiters en deze bijdrage werd het Nederlandse team eerste???! Individueel mochten Athene en ik ons ook als eerste opstellen!

En de Duitsers moesten genoegen nemen met de tweede plaats ?. We kregen hele leuke extra prijzen waaronder een slipjas naar keuze van AK collection???! Morgen is er voor de junioren en young riders een vrije dag maar dan mogen de Pony team hun kwaliteiten laten zien.

We gaan deze dag mooi afsluiten met een lekkere barbecue!! En op naar een mooie week! Het begin is in ieder geval goed :P.

Jeanine Nieuwenhuis-Saumur2016