Jaar gevangenis na slaan van een paard

Een supporter van de Engelse voetbalploeg Newcastle, die in april een paard sloeg, is donderdag veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf. De dronken supporter werkte zijn woede na de verloren partij tegen Sunderland (0-3) uit op een paard van de Engelse politie.

"Het paard kwam uw richting uit en de politie heeft u gevraagd achteruit te gaan. U had genoeg kansen om dit te doen, maar u bleef staan en hebt het paard enkele slagen op het hoofd gegeven. De agent had van het paard kunnen geworpen worden en had ernstig gewond kunnen raken", sprak de rechter tegen de 45-jarige Barry Rogerson. Naast een gevangenisstraf is de man ook veroordeeld tot een stadionverbod van 6 jaar.

"Wat ik deed was dom en verkeerd", gaf Rogerson eerder al toe. Tijdens zijn actie hield Rogerson zijn gelaat achter een sjaal verborgen. "Maar dat was gewoon om me tegen de koude te beschermen. Ik ben geen tuig."

De 14-jarige Bud, in de Engelse tabloids al "het moedigste politiepaard van Groot-Brittannië" genoemd, hield geen verwondingen over aan zijn confrontatie met de agressieve supporter

http://www.youtube.com/watch?v=HHSPJ5Vu8Y4

Bron: GVA.be