Interview: Springen op tegen Kanker (België)

Dit weekend staat de eerste editie van 'Spring op tegen kanker' op het programma in Broechem. Equnews is één van de vele instanties / sponsors die haar medewerking aan dit initiatief verleent. Naar aanleiding van dit event hadden wij een gesprek met Evelien Verdonck.

Wie staat er in voor de organisatie?
Spring op tegen kanker wordt georganiseerd door een aantal leden van LRV Van Halmaelen Broechem en wordt gedragen door de club. De accommodatie krijgen we ter beschikking van VZW De Moervelden. Er zijn een aantal leden die de kar trekken, maar we kunnen rekenen op hulp uit verschillende hoeken en ook vanuit andere clubs.
Hoe is het initiatief ontstaan? 

Het initiatief is ontstaan toen één van onze leden haar leerlinge leukemie overwon. Vanuit die gebeurtenis woonde ze de startcampagne van Kom op tegen Kanker bij in Leuven. Omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen wel iemand kent met kanker of er al een keertje mee in aanraking is gekomen, kozen we bijgevolg ook voor dit goede doel.


Hoe kunnen de mensen jullie helpen?

Mensen kunnen het initiatief eerst en vooral steunen door deel te nemen of de dag zelf te komen kijken en eentje of meer te drinken. Verder zal er de dag zelf ook een 'standje' zijn met informatie over stortingen en dergelijke. Mensen kunnen zelf ook een  storting doen via onderstaande uitleg.

Ingezamelde fondsen mogen gestort worden op rekening BE03 4886 6666 6684, Kom op tegen Kanker, Koningsstraat 217, 1210 Brussel, met duidelijke vermelding van de registratiecode 110-245-349 in de mededeling. Voor giften wordt een fiscaal attest uitgereikt vanaf 40,00 euro. Via actie ingezamelde fondsen geven geen recht op een fiscaal attest (dus fondsen rechtstreeks overhandigd aan de organisatie). Deze fondsen krijgen natuurlijk wel een ontvangstbewijs dat kan dienen als bewijs van sponsoring.


Maar er is niet alleen jumping?

Neen, naast de jumping op zaterdag en zondag zijn er op vrijdag ook verschillende sessies waarin er een clinic wordt gegeven. Het idee om een clinic te organiseren kwam er vanuit het idee méér te willen doen dan enkel een wedstrijd te organiseren. Omdat we eigenlijk vrij snel een aantal kandidaten hadden en lesgevers konden winnen voor het initiatief, konden we dit ook realiseren. We wilden ook wat aanbod creëren voor de dressuurruiters onder ons, waarvoor er nu de kans was om deel te nemen aan de clinic van Sakina Van Dijck of Stefan Hollanders. Verder worden er op 1 november nog wedstrijden georganiseerd, waardoor we minder combinaties zouden kunnen aantrekken.


Door verschillende sponsers zal er voor élke ponyruiter een aandenken zijn en zijn er vele naturaprijzen te winnen op zondag.


Alle informatie en het programma zijn terug te vinden op de website van de organisatie.