VIDEO: Internationale springruiter uit Wierden aangehouden door FIOD *UPDATE*

VIDEO: Internationale springruiter uit Wierden aangehouden door FIOD *UPDATE*
Een 44-jarige internationale springruiter uit Wierden is aangehouden. Dat werd vandaag bekend op RTV Oost. De FIOD zou de ruiter hebben aangehouden omwille van belastingontduiking en een foute administratie. De persoon in kwestie is eigenaar van een sport- en handelsstal, en zou ongeveer 850 000 euro te weinig aan belastingen hebben betaald. Samen met zijn echtgenote wordt de springruiter nu verhoord. Ook de woning van het koppel werd al doorzocht, samen met zijn kantoren in Wierden.

Ondertussen is er een strafrechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van een boekenonderzoek. Uit dit onderzoek bleek dat er een groot verschil was tussen de administratief genoteerde aantal paarden, en het aantal dat de verdachte aangaf in zijn belastingaangiften. De FIOD is er zeker van dat de man meer paarden heeft verkocht dan hij aangaf. Deze paarden zouden vermoedelijk via buitenlandse luchthavens verkocht zijn geweest.

Update

Volgens diverse bronnen zou het gaan om Robert Vos. In het filmpje van de FIOD hieronder (via Twitter) zijn ook de stallen van Vos te zien.