Betram Allen's toppony Acapella Z overleden

Betram Allen's toppony  Acapella Z overleden
Betram Allen zijn trouwe toppony Acapella Z (v. Alcamera La Silla)  is op 20-jarige leeftijd overleden. Dat laat de ruiter via zijn website weten. Samen met de Alcamera La Silla pony won Allen individueel goud en team zilver op de Europese kampioenschappen voor pony’s in Bishop Burton in 2010.

De  in Mexico geboren Zangersheide merrie stond  aan het begin van Allen’s imposante carrière. Acapella Z werd komt voort uit het 1,60m-paard Renata La Silla. Zij bracht ook onder meer de Grand Prix-paarden Nelson Z  en Rebozo LS, die onder Rodrigo Pessoa succes had.

De 1,48m grote Acapella Z kwam via de familie Verlooy in Ierland terecht. Eerst gesprongen Betram's zussen Grace en Lucy met de pony, later nam Betram plaats en toen hij bij de paarden zijn carriere begon is ook jongere broer Harry met de pony begonnen.

“Ze was geweldig, een pony die je eenmaal in je leven hebt. Ze heeft ons allemaal zoveel geleerd en we hebben bijzondere momenten met der meegemaakt.  Ze is een groot verlies voor de familie" schrijft Allen op zijn website.

https://youtu.be/Whj6I0wvEdU