IJRC roept alle ruiters op om te stemmen voor de FEI Athlete Elections 2022

IJRC roept alle ruiters op om te stemmen voor de FEI Athlete Elections 2022

Met nog maar twee weken te gaan tot de beslissing valt over wie de volgende FEI Athlete Representative (2022-2026) zal worden, roept de International Jumping Riders Club (IJRC) aan alle ruiters op om zeker te stemmen. Kandidaten voor deze belangrijke positie zijn nog steeds de Braziliaanse Rodrigo Pessoa en de Russische Vladimir Tuganov. Als FEI Athlete Representative zal één van hen twee de volledige gemeenschap actief in hun discipline gaan vertegenwoordigen bij het FEI-besluitvormingsproces en een belangrijke rol spelen in de FEI Jumping Committee.

FEI Athlete Representatives hebben een belangrijke rol in het besluitvormingsproces, als lid van zowel de Technische Commissie voor hun bepaalde discipline als de Atletencommissie, en dit voor een periode van vier jaar.

Het IJRC dringt er bij alle ruiters op aan om te stemmen, zodat de atletenvertegenwoordiger de internationale springgemeenschap op de best mogelijke manier zal vertegenwoordigen en weerspiegelen.

De internationale ruiter Pedro Veniss (BRA) is de afgelopen drie jaar de FEI Athlete Representative geweest en nu zijn er twee kandidaten in de running om in zijn voetsporen te treden: Rodrigo Pessoa (BRA) en Vladimir Tuganov (RUS).

Pessoa, voormalig voorzitter van het IJRC en huidig lid van de raad van bestuur, heeft al enige ervaring als lid van de Jumping Commissie. Hij dringt er nu bij iedereen op aan om vóór 31 oktober de tijd te nemen om te stemmen.

In een interview met het IJRC zei Pessoa:

"De vertegenwoordiger van de atleten moet zowel een sterke persoonlijkheid als ervaring hebben. Het is een uiterst belangrijke rol, aangezien deze persoon de atleten op een wereldwijde manier moet vertegenwoordigen en de belangen moet verdedigen van ruiters van alle nationaliteiten die op alle niveaus aan wedstrijden deelnemer. De vertegenwoordiger moet in staat zijn om ze allemaal te vertegenwoordigen, of ze nu voor het plezier rijden of op 5*-niveau."

"Voor wij die ruiters zijn, is paardenwelzijn een prioriteit. Het is absoluut ieders eerste plicht en moet daarom een ​​prioriteit zijn voor de vertegenwoordigers van de atleten om zich uit te spreken over problemen die het welzijn van paarden kunnen ondermijnen."

"De wereldwijde groei van alle landen moet worden gegarandeerd, van landen met een sterke paardensporttraditie tot opkomende landen. Elk land en elke federatie heeft zijn eigen problemen, gekoppeld aan zijn eigen situatie. We moeten onze sport op een zo goed mogelijke manier ontwikkelen, en topresultaten behalen in elk land. Ik zou graag als Athlete Representative ten dienste staan ​​van iedereen. Iedereen kan contact met mij opnemen en hun problemen uitleggen, zodat ik hen kan vertegenwoordigen en hun woordvoerder kan zijn als lid van het FEI Jumping Committee, en zo samen oplossingen te vinden. Het is essentieel om deze objectieve communicatie te bekomen tussen de vertegenwoordiger en de atleten. Dankzij de ervaring die ik heb opgedaan gedurende vele jaren en in zoveel landen wereldwijd, heb ik ook veel mensen ontmoet, veel realiteiten ervaren, en geloof ik dat ik de problemen kan begrijpen en namens alle atleten kan spreken om de beste oplossingen te vinden."

"Er is behoefte aan competente mensen, een behoefte aan professionaliteit in alle sectoren van de hippische wereld. Er zijn veel problemen, te beginnen met financiële struikelblokken en een prangende behoefte aan hooggekwalificeerde professionals."

"We ervaren ook problemen die verband houden met het ecosysteem. Het beschermen van het milieu is uiterst belangrijk en ook wij moeten een rol spelen in de paardensport. Een ander probleem wordt gesteld door verenigingen van dierenactivisten, die ons beoordelen zonder echt bewust te zijn van wat er gebeurt. Deze weten niet hoe we voor onze paarden zorgen, en hoeveel we geven om hun welzijn. Sociale media oordelen en veroordelen, en dit is erg gevaarlijk. De media kunnen erg handig zijn bij het verzenden van positieve berichten, maar als het bericht negatief is, dan is de gedane schade enorm. De manier waarop met communicatie wordt omgegaan en wat we communiceren is daarom erg belangrijk."

"Voor ruiters is het welzijn van paarden het eerste onbetwistbare punt, het eerste probleem dat moet worden aangepakt om onze sport over de hele wereld op te bouwen, te verspreiden en te verbeteren."

Klik hier om de kandidaturen van Pessoa en Tuganov te raadplegen.

Klik hier om te weten of u in aanmerking komt om te stemmen.

Klik hier om te STEMMEN!

Bron: ijrc.org