Hong Kong Jockey Club investeert $ 3,7 miljard in nieuw trainingscentrum

Hong Kong Jockey Club investeert $ 3,7 miljard in nieuw trainingscentrum
De Honk Kong Jockey Club, de rijkste business club ter wereld, tevens ook partner van de Longines Masters in Hong Kong, investeert opnieuw in de sport.

De renbaan van Sha Tin herbergt ruim 1250 paarden in training en er is reeds een wachtlijst van ruim vier jaar. Om aan de blijvende vraag te kunnen voldoen heeft het HKJC beslist uit te breiden.

Omdat zij de Aziatische Spelen in 2010 in Guangzhou (China) heeft gesteund, kreeg de HKJC de unieke kans om een 150 hectare groot terrein in het daar nabij gelegen Conghua te kopen. Na moeizaam onderhandelen vanwege grote verschillen in bestuursrechtelijke procedures tussen China en Hong Kong kon de HKJC beginnen met de aanleg van een hypermodern trainingscentrum waarin zij $ 3,7 miljard investeerde.

Omdat, in tegenstelling tot Hong Kong, in China gokken verboden is en over een deel van de gokomzet van Hong Kong belasting wordt geheven, werd overeengekomen dat de paarden die van Sha Tin naar het 205 km verder over de grens gelegen trainingscentrum in Conghua worden vervoerd als een “tijdelijke invoer” worden beschouwd waardoor eigenaren er geen belasting over hoeven te betalen.

Naast stallen met airconditioning zijn er diverse spa’s voor de paarden (een 70 meter lang zwembad, een zoutwaterspa en een stapmolen waarin de paarden door gekoeld water lopen) en een veterinaire kliniek met operatietafels, ct-scanapparatuur en chirurgen.